JADŁOSPIS
05.05.2025r. – 09.05.2025r.
Poniedziałek 05.05.2025r. | II DANIE Makaron spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym (mąka pszenna)z ogórkiem kiszonym i papryką, kompot owocowy Jabłka |
Wtorek 06.05.2025r. | ZUPA Zupa z kaszą jaglaną (seler), chleb słonecznikowy, pszenny (mąka pszenna, graham) Pizzerka (mąka pszenna) |
Środa 07.05.2025r. | II DANIE Pieczeń z mięsa mieszanego z kaszą bulgur 70g , seler z marchewką i jabłkiem, kompot wiśniowy 150m Jogurt pitny (mleko) |
Czwartek 08.05.2025r. | ZUPA Zupa z fasolką szparagową (mleko, seler), chleb graham, pszenny (mąka pszenna, graham) Bułka z jagodami (mąka pszenna, jajka) |
Piątek 09.05.2025r. | II DANIE Ryba Miruna (jajka, mąka pszenna) ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot truskawkowy 150 ml Ciasteczka owsiane |
JADŁOSPIS
12.05.2025r. – 16.05.2025r.
Poniedziałek 12.05.2025r. | II DANIE Ziemniaki, kotlet mielony z pieca (jajka), surówka z kapusty białej i warzyw, kompot 150ml Mandarynka |
Wtorek 13.05.2025r. | EGZAMINY ÓSMYCH KLAS |
Środa 14.05.2025r. | EGZAMINY ÓSMYCH KLAS |
Czwartek 15.05.2025r. | EGZAMINY ÓSMYCH KLAS |
Piątek 16.05.2025r. | II DANIE Pierogi z mięsem (mąka pszenna) i cebulką prażoną, kompot owocowy 200ml Sok warzywno owocowy 300ml |
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Alergeny zostały wyróżnione pogrubiona czcionką.
W w/w potrawach znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj.: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies), mleko i produkty mleczne, ryby, jaja, seler, orzechy, soja.
Alergeny występujące w posiłkach:
1 Zboża zawierające gluten
2 Skorupiaki i produkty pochodne
3 Jaja i produkty pochodne
4 Ryby i produkty pochodne
5 Orzeszki ziemne
6 Soja i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne
8 Orzechy
9 Seler i produkty pochodne
10 Gorczyca i produkty pochodne
11 Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 Dwutlenek siarki
13 Łubin
14 Mięczaki