Jadłospis

JADŁOSPIS

05.05.2025r. – 09.05.2025r.

Poniedziałek 05.05.2025r.II DANIE
Makaron spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym (mąka pszenna)z ogórkiem kiszonym i papryką, kompot owocowy
Jabłka
Wtorek 06.05.2025r.ZUPA
Zupa z kaszą jaglaną (seler), chleb słonecznikowy, pszenny (mąka pszenna, graham)
Pizzerka (mąka pszenna)

Środa 07.05.2025r.II DANIE
Pieczeń z mięsa mieszanego z kaszą bulgur 70g , seler z marchewką i jabłkiem, kompot wiśniowy 150m
Jogurt pitny (mleko)
Czwartek 08.05.2025r.ZUPA
Zupa z fasolką szparagową (mleko, seler), chleb graham, pszenny (mąka pszenna, graham)
Bułka z jagodami (mąka pszenna, jajka)


Piątek 09.05.2025r.

II DANIE
Ryba Miruna (jajka, mąka pszenna) ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot truskawkowy 150 ml
Ciasteczka owsiane

JADŁOSPIS

12.05.2025r. – 16.05.2025r.

Poniedziałek 12.05.2025r.II DANIE
Ziemniaki, kotlet mielony z pieca (jajka), surówka z kapusty białej i warzyw,
kompot 150ml
Mandarynka
Wtorek 13.05.2025r.EGZAMINY ÓSMYCH KLAS
Środa 14.05.2025r.EGZAMINY ÓSMYCH KLAS
Czwartek 15.05.2025r.EGZAMINY ÓSMYCH KLAS
Piątek 16.05.2025r.

II DANIE
Pierogi z mięsem (mąka pszenna) i cebulką prażoną, kompot owocowy 200ml
Sok warzywno owocowy 300ml

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

Alergeny zostały wyróżnione pogrubiona czcionką.

W w/w potrawach znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj.: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies), mleko i produkty mleczne, ryby, jaja, seler, orzechy, soja.

Alergeny występujące w posiłkach:
1 Zboża zawierające gluten
2 Skorupiaki i produkty pochodne
3 Jaja i produkty pochodne
4 Ryby i produkty pochodne
5 Orzeszki ziemne
6 Soja i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne
8 Orzechy
9 Seler i produkty pochodne
10 Gorczyca i produkty pochodne
11 Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 Dwutlenek siarki
13 Łubin
14 Mięczaki

Przejdź do treści