Jadłospis

19.05.2025r. – 23.05.2025r.

Poniedziałek 19.05.2025r.II DANIE
Makaron z brokułem i kurczakiem w sosie śmietanowym (mąka pszenna, mleko) , kompot 150ml
Gruszka
Wtorek 20.05.2025r.Kasza gryczana, schab w sosie własnym, surówka z kiszonej kapusty, kompot 150 ml Placek cytrynowy
Środa 21.05.2025r.II DANIE
Naleśniki z serem i musem truskawkowym(mleko)kompot 150 ml
Jabłka
Czwartek 22.05.2025r.ZUPA
Zupa jarzynowa z groszkiem zielonym 250ml (seler, mleko), chleb pełnoziarnisty, pszenny (mąka pszenna, pełnoziarnista)
Bułka drożdżowa (mąka pszenna, mleko)
Piątek 23.05.2025r.
II DANIE
Kotlet rybny (jajka, ryba miruna), ziemniaki, mizeria, kompot 150 ml, kompot owocowy 200ml
Batonik Sante Crunchy

26.05.2025r. – 30.05.2025r.

Poniedziałek
26.05.2025r.
II DANIE
Gulasz z udźca indyka, kasza jęczmienna (pszenica), ogórek kiszony z marchewką, kompot 200ml
Gruszka
Wtorek
27.05.2025r.
ZUPA
Zupa zacierkowa 250ml (seler), chleb pełnoziarnisty, pszenny
Jogurt
Środa
28.05.2025r.
II DANIE
Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbaską i koperkiem, ziemniaki, sok owocowy 200 ml Arbuz
Czwartek
29.05.2025r.
ZUPA
Zupa z buraczkami zabielana (seler, mleko)
Paluch ziołowy
Piątek
30.05.2025r.
II DANIE
Ryba Miruna w panierce (jajka, ryba miruna), ziemniaki, sałata lodowa z warzywami i jogurtem, kompot 200ml
Sok Warzywno owocowy

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

Alergeny zostały wyróżnione pogrubiona czcionką.

W w/w potrawach znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj.: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies), mleko i produkty mleczne, ryby, jaja, seler, orzechy, soja.

Alergeny występujące w posiłkach:
1 Zboża zawierające gluten
2 Skorupiaki i produkty pochodne
3 Jaja i produkty pochodne
4 Ryby i produkty pochodne
5 Orzeszki ziemne
6 Soja i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne
8 Orzechy
9 Seler i produkty pochodne
10 Gorczyca i produkty pochodne
11 Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 Dwutlenek siarki
13 Łubin
14 Mięczaki

Przejdź do treści