Kompoty przygotowywane są z sezonowych i mrożonych owoców: jabłka, śliwki, z czarnej porzeczki, mieszanki owocowej, wiśni, porzeczki czerwonej, mieszanek kompotowych
Alergeny zostały wyróżnione pogrubiona czcionką.
W w/w potrawach znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj.: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies), mleko i produkty mleczne, ryby, jaja, seler, orzechy, soja.
Woda dostępna jest dla dzieci przez cały dzień pobytu w przedszkolu.
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Alergeny występujące w posiłkach:
1 Zboża zawierające gluten
2 Skorupiaki i produkty pochodne
3 Jaja i produkty pochodne
4 Ryby i produkty pochodne
5 Orzeszki ziemne
6 Soja i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne
8 Orzechy
9 Seler i produkty pochodne
10 Gorczyca i produkty pochodne
11 Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 Dwutlenek siarki
13 Łubin
14 Mięczaki