strona Szkoła Ruda Wielka

Jadłospis

JADŁOSPIS

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
Poniedziałek
20.10.2025r
Chleb słonecznikowy 35g z masłem 5g, (mąka żytnia, mleko) sałata, jajko gotowane, rzodkiewka, szczyp(kakao na mleku 2%, 200ml(kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%, może zawierać soję),iorek, kakao na mleku 2%, 200 ml, arbuzKrupnik z ziemniakami 250ml (wywar z indyka, sól seler) , makaron z sosem mięsno (wp) pomidorowym 80g, ogórkiem kiszonym i papryką (jajka, mąka pszenna), kompot 150mlCiasto cytrynowe (mąka pszenna,jajka), mleko 200ml, jabłka
Wtorek
21.10.2025r
Płatki zbożowe na mleku 200g rogal pszenny 35g z masłem 5g i dżemem 100% owoców, bananŻurek z jajkiem i kiełbasą 250ml,(wywar z indyka, sól,seler, mleko), ryż parowany z jabłkami i polewą serowo-jogurtową, kompot 150mlKanapki z pieczywa pszenno żytniego (mąka pszenna, żytnia) z wędliną i serem żółtym (mleko) , sok owocowy 200ml
Środa
22.10.2025r
Pieczywo pszenno-pełnoziarniste z masłem 5g (mleko, pszenica, mąka pełnoziarnista) schab pieczony w ziołach (wyp.wł.)pomidor, szczypiorek , kawa zbożowa na mleku 200ml (jęczmien, żyto)melonZupa z soczewicy czerwonej 250ml (wywar z indyka, sól,seler, mleko), pierogi z kapustą i mięsem , cebulka , kompot truskawkowy150mlRogaliki drożdżowe z jabłkiem(mąka pszenna, jajka), mleko 200ml
Czwartek
23.10.2025r
Gryzka pszenna z masłem 5g (mleko), pasta rybna z warzywami i ogórkiem kiszonym(ryba miruna ) papryka,(kakao na mleku 2%, 200ml(kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%, może zawierać soję), gruszkaZupa pomidorowa z makaronem 250ml (wywar z indyka, sól,seler, mleko, mąka pszenna) podudzie z kurczaka pieczone 100g w ziołach z pieca, ziemniaki 200g, buraki, kompot 150mlDeser jogurtowy z owocami 150ml (mleko), biszkopty pełnoziarniste (mąka pełnoziarnista)
Piątek
24.10.2025r
Paluch pszenny z masłem 5g (mleko), szynka Okopcona 20g pomidor, szczypiorek,kawa zbożowa na mleku 200ml, (jęczmień ,żyto)winogronZupa pieczarkowa z ziemniakami 250ml (seler, mleko),ryba po grecku z warzywami i groszkiem zielonym (ryba miruna, jajka) 80g (mąka pszenna, mleko), kompot owocowy 200mlSerek waniliowy 150g (mleko), wafle ryżowe naturalne z miodem, jabłka

Kompoty przygotowywane są z sezonowych i mrożonych owoców: jabłka, śliwki, z czarnej porzeczki, mieszanki owocowej, wiśni, porzeczki czerwonej, mieszanek kompotowych

Alergeny zostały wyróżnione pogrubiona czcionką.

W w/w potrawach znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj.: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies), mleko i produkty mleczne, ryby, jaja, seler, orzechy, soja.

Woda dostępna jest dla dzieci przez cały dzień pobytu w przedszkolu.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

Alergeny występujące w posiłkach:
1 Zboża zawierające gluten
2 Skorupiaki i produkty pochodne
3 Jaja i produkty pochodne
4 Ryby i produkty pochodne
5 Orzeszki ziemne
6 Soja i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne
8 Orzechy
9 Seler i produkty pochodne
10 Gorczyca i produkty pochodne
11 Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 Dwutlenek siarki
13 Łubin
14 Mięczaki

Przejdź do treści