Przejdź do treści
Dostosuj

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Dzień projektów

23 lutego 2018 roku odbyły się prezentacje projektów edukacyjnych w naszej szkole. Tegoroczne projekty rozpoczęły się od założenia własnej firmy. O tym, jak założyć i zarejestrować firmę oraz o jej zarobkach i wydatkach opowiedzieli Kacper, Paweł, Oskar, Michał i Dawid, czyli grupa, którą opiekowała się p. Izabela Gorazińska – Kasiak.

Kolejna prezentacja dotyczyła brytyjskiej kuchni, która nie jest uważana za smaczną. Dania mają opinię mdłych i pozbawionych smaku. O tym, że warto jednak zapoznać się z typowymi angielskimi potrawami i przekonać się, że zła renoma angielskiej kuchni to nic więcej, jak tylko kolejny stereotyp przekonali nas: Ola, Tomek i Filip, którzy zaprezentowali typowe dania kuchni brytyjskiej oraz angielskie słówka i wyrażenia związane z gotowaniem i przyrządzaniem potraw.

Projekt został przygotowany pod opieką p. Renaty Wilk.

Kolejne grupy projektowe, którymi opiekowała się p. Anna Budzyńska, zabierały nas na pięciodniową wycieczkę w Bieszczady. Członkowie grupy: Asia, Piotr i Weronika przedstawili koszty wycieczki, atrakcje oraz ciekawostki na temat tego miejsca. Angelika, Karolina, Ala, Szymon i Mateusz zabrali nas w podróż do Białki Tatrzańskiej, przekonując, że w Polsce jest wiele pięknych miejsc wartych zobaczenia. Jak to mówią „Cudze chwalicie, swego nie znacie”.

Ostatnia grupa projektowa zaprezentowała informacje na temat pomiarów. O tym, jak dokonywano pomiarów odległości skoro nie istniały urządzenia takie jak, linijka, czy ekierka oraz jednostki, opowiedzieli nam – Julia, Paulina, Kinga, Kuba i Mateusz, czyli grupa projektowa p. Bożeny Kopyckiej.

Renata Wilk

,,/
Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć